• +359 89 916 89 89

Смяна на ел.табло


Старите електрически табла често водят до проблем при експлоатацията на Вашата ел.инсталация. С времето винтовите връзки се разхлабват, започва да се появява опасното "искрене", което е предпоставка за възникване на пожар.

В зависимост от изпълнението на инсталацията могат да бъдат подменени само старите предпазители с нови (двупроводна инсталация), или да се добавят и Дефектно Токови Защити (при трипроводна инсталация). Важно е да знаете, че НЕ Е НЕОБХОДИМО захранващия кабел влизащ в таблото да е трипроводен, за да могат да се поставят ДТЗ. Задължително обаче е, инсталация в самия апартамент, офис, или магазин да е изпълнена с трипроводни кабели.

Различните типове строителство са предпоставка за определяне на вида на таблото (външен, или вграден монтаж). Обикновено при панелни конструкции се използват табла за външен монтаж, а при тухлени - такива за вграждане. Възможно е разбира се таблото да бъде вградено и бетон, но вероятността да се се попадне на арматурно желязо, което да попречи на монтажа е голяма, а срязването му е опасно и не е препоръчително.

Апаратурата (автоматичните предпазители) е въпрос на личен избор, в зависимост от ценовия клас и търговската марка. Посъветвайте се с Вашия електротехник! На пазара се предлагат множество видове автоматични предпазители. Важно е да се изберете качествена (не е задължително да е най-скъпата) апаратура, която да Ви гарантира сигурност при експлоатацията.


Изпрати запитване