• +359 89 916 89 89

Смяна на ел.табло на панелен апартамент


Подмяната на старото ел.табло с витлови предпазители с такова с автоматични има своите предимства, и те не са само от естетичен характер. Ако даден уред дефектира и се получи късо съединение, витловия предпазител трябва да се смени с нов, а не винаги човек разполага с резервен. При автоматичния просто трябва да идете до таблото и да го включите отново, като преди това изключите проблемния уред разбира се.

Обикновено се поставя табло за външен монтаж, поради трудността да се изкърти бетона на самия панел, а не на последно място и дебелината на стената не позволява по-дълбок изкоп.

Не купувайте най-евтиното табло на пазара. На външен вид нямат особена разлика, но качеството и дебелината на пластмасата са различни и от значение. Ако мястото където ще се монтира самото табло не е идеално равно (почти винаги не е), когато се стегнат винтовете, основата на таблото се усуква (при по-меката пластмаса) и след това не може да се затвори капака.

В "Схема на ел.инсталация на панелен апартамент" Ви обърнахме внимание, за начина по който се захранват контактите в стаите. Същото важи и при смяната на таблото.


Изпрати запитване